Tere
Ega ma siin pikalt ei keeruta, vaid küsin:
Kuidas te teete vahet, mis tuleb Jumalast ja mis mitte ?
Kui te tunnete (kui), et Jumal tahab, et sa midagi teeksid või mingil viisil käituksid, siis kas tekib kahtlus, või kas te hakkate analüüsima, kas see on ikka Jumal kes seda soovib ?
Kas inimesel on õigus kahelda?
Kas inimene tohib jätta kahtlustamata ?
Nüüd viitan paarile nukra sisuga leheküljele, mille üle tuleks minu arvates mõelda.
usk vs skisofreenia ( http://www.eki.ee/di...kisofreenia&F=M ). Nagu on teada, siis skisofreenia on väga tõsiselt võetav haigus, mille puhul tekivad ka hallutsinatsioonid, mis on nii tõelised, et neis tunde ja meelega ei saa kahelda. Ainult mõistuse ja analüüsiga saab need kõrvale heita (a'la see päkapikk on hallutsinatsioon sõltumata, et ma teda näen ja saan katsuda)
Üks artiklitest: http://citeseerx.ist...p=rep1&type=pdf
Ja siia järgnema: http://www.independe...her-558706.html
Taolisi juhtumeid on kahjuks väga palju (on vaja googeldada: god told me to kill )
Nüüd siis kõike arvesse võttes, kuidas te teete vahet ja kas te mõnikord kahtlete? Asi ei pea olema nii tõsine nagu seda on skisofreenia.
Page 1 of 1
Kuidas teha vahet Jumal vs mina
#2 Uudistaja_zorroh_*
Posted 08 May 2010 - 12:13 PM
Jumala vastus on kooskõlas Piibliga, seega Jumal kindlasti ei ütle, et mine ja tapa oma klassikaaslane vmt. Piiblis on selgelt kirjas, et ka kurat moondab ennast valguse ingli sarnaseks, et mõningaid eksitada ning seetõttu tuleb tõsiselt võtta neid hoiatusi, mida Jeesus ütleb, et ärge jätke koguduse kooskäimisi või et katsuge igasugused sõnumid läbi.. Piibli järgi ei ole üksi-kristlast olemas või siis täpsemalt Piibel ei näe sellilst asja ette ning ma arvan, et tänapäevased probleemid ilmestavad seda, kui inimesed hakkavad mina keskselt uskuma või siis ainult ühe grupikeskselt, et ainult meie grupp/kirik on ainuõige ning teised kõik eksivad - selline väide näitab kohe, et tegu pole õige asjaga.
Kas inimesel on õigus kahelda - täiega on! aga kui kahtlused jäävad ainult kahtlusteks siis see on ju kurb, tuleks otsida vastuseid oma kahtlustele. Lugeda Piiblit, palvetada, rääkida teiste kristlastega oma kahtlustest ning küll need vastused ka tulevad. Tänapäeval on muidugi probleem, et kõike tahetakse ruttu ja kähku ning kohe ja lihtsalt ning mugavalt saada aga nii need asjad alati ei käi. Piibel räägib, et peale pattu langemist tuleb meil vaeva näha siin maa peal... ..seega kahtlemine on ok, kuid tuleb selles kahtlemises otsida aktiivselt vastuseid ning kui vastused tulevad, siis tuleks neid ka kuulda, sest tihtipeale meile ei meeldi vastused..näiteks, et ma ise olen mingis asjas puusse pannud või, et ma pean ise muutuma vmt..inimene pigem ei tahaks ju muutuda...ja tihti tuleb endal oma uhkust alla neelata.
kokkuvõtvalt veel seda, et Jumala vastust jälitab rahu. Jumala kuulamine ja Jumala järgi elamine teeb inimest targaks mitte rumalaks, sest Jumala loomus on loomine, armastus, headus mitte hävitus ja vale.
Kas inimesel on õigus kahelda - täiega on! aga kui kahtlused jäävad ainult kahtlusteks siis see on ju kurb, tuleks otsida vastuseid oma kahtlustele. Lugeda Piiblit, palvetada, rääkida teiste kristlastega oma kahtlustest ning küll need vastused ka tulevad. Tänapäeval on muidugi probleem, et kõike tahetakse ruttu ja kähku ning kohe ja lihtsalt ning mugavalt saada aga nii need asjad alati ei käi. Piibel räägib, et peale pattu langemist tuleb meil vaeva näha siin maa peal... ..seega kahtlemine on ok, kuid tuleb selles kahtlemises otsida aktiivselt vastuseid ning kui vastused tulevad, siis tuleks neid ka kuulda, sest tihtipeale meile ei meeldi vastused..näiteks, et ma ise olen mingis asjas puusse pannud või, et ma pean ise muutuma vmt..inimene pigem ei tahaks ju muutuda...ja tihti tuleb endal oma uhkust alla neelata.
kokkuvõtvalt veel seda, et Jumala vastust jälitab rahu. Jumala kuulamine ja Jumala järgi elamine teeb inimest targaks mitte rumalaks, sest Jumala loomus on loomine, armastus, headus mitte hävitus ja vale.
Share this topic:
Page 1 of 1

Help