Kristlik arutelukeskus JutuKaev: Milline muusika on kristlik muusika? - Kristlik arutelukeskus JutuKaev

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Milline muusika on kristlik muusika? arutlus

#1 User is offline   afecto 

• Newbie
  • Pip
  • Group: Members

Posted 12 June 2010 - 09:52 PM

nagu pealkirjast võite lugeda on teemaks:" milline on kristlik muusika? kas igasugune, millel on "nn" vaimulikud sõnad? mina olen Piiblist aru saanud, et nii see päris pole ja olen sellele kinnitust saanud ka tuntud evangelistide jutlusi lugedes ja kuulates.

This post has been edited by afecto: 12 June 2010 - 09:52 PM

0

#2 User is offline   afecto 

• Newbie
  • Pip

Posted 14 June 2010 - 08:40 PM

View Postafecto, on 12 June 2010 - 10:52 PM, said:

nagu pealkirjast võite lugeda on teemaks:" milline on kristlik muusika? kas igasugune, millel on "nn" vaimulikud sõnad? mina olen Piiblist aru saanud, et nii see päris pole ja olen sellele kinnitust saanud ka tuntud evangelistide jutlusi lugedes ja kuulates.

Väga huvitav, et keegi ei avalda oma arvamust siin, lugejaid on, aga arvamused puuduvad!?!?!?!
0

#3 User is online   zorroh 

• kaevu ehitaja
  • View blog
  • Group: Root Admin

Posted 22 June 2010 - 04:28 PM

Jutlusi kuulates oled võibolla kuulnud, et kannatlikkus on voorus :)

Aga jaga, mille on Sinu arust kristlik muusika?

Mina arvan, et kui kristlased teevad muusikat, siis see ei ole automaatselt kristlik muusika... samas ma arvan, et ka lihtsalt kristlikud sõnad ka ei tee muusikast kristlikku muusikat... mina arvan, et suhtumine ja meelsus on võtmeks.

View Postafecto, on 12 June 2010 - 10:52 PM, said:

0

#4 User is offline   afecto 

• Newbie
  • Pip

Posted 22 June 2010 - 09:33 PM

ja sellele kõigele veel lisaks on ka muusika stiile, millega ei saa edastada kristlikku sõnumit, või olen ma ainuke, kes nii arvab, vähemalt tean, et ei ole ainuke
0

#5 User is offline   Liisi 

• Newbie
  • Pip

Posted 30 July 2010 - 02:31 AM

Pead silmas karmimat muusika? Mina arvan, et saab küll. Olenebki meelsusest. Noored ongi hakanud otsima erinevaid siile ja see suunab seda rohkem ka noortele. Paljud mu mittekristlastest sõpradest kuulavad kristlikku muusikat Crux, P.o.d jne, sest see rütm haarab neid kaasa. Loomulikult loodan,et ka sõnum hakkab mõjuma:D
0

#6 User is offline   afecto 

• Newbie
  • Pip

Posted 28 August 2010 - 09:14 PM

View PostLiisi, on 30 July 2010 - 03:31 AM, said:

Pead silmas karmimat muusika? Mina arvan, et saab küll. Olenebki meelsusest. Noored ongi hakanud otsima erinevaid siile ja see suunab seda rohkem ka noortele. Paljud mu mittekristlastest sõpradest kuulavad kristlikku muusikat Crux, P.o.d jne, sest see rütm haarab neid kaasa. Loomulikult loodan,et ka sõnum hakkab mõjuma:D

üks tuntud pastor on selle kohta palju rääkinud ja üks, mida ta oma jutlustes on maininud, on järgmine: "võtame aluseks selle, kuidas ja milleks on see muusika stiil tekkinud."

sealt edasi mõelduna, hevi ja kristlus ei käi kokku ja rokk ei saa ka väljendada kristlikku sõnumit, kuna keskkond, millest see on välja tulnud, seostub esmalt kohe alkoholi, narkootikumidega ja kõige muu selle pahelisema poolega.
ei tähenda, et Piibel ütleb kiitke Jumalat kõigi pillidega, aga Jumal on korrarmastaja Jumal ning sellest lähtuvalt peab kõik olema tasakaalus, rokis on aga esiletoodud vaid muusika ja enamus vaid trummid ja kitarri täristamine, mis paneb inimesi end vehkima, olen seda näinud ja see ei ole ilus vaatepilt, kui kristlased seda teevad, või need, kes end kristlaseks nimetavad.
Palun ärgu keegi saagu pahaseks, aga see on minu seisukoht Piiblit aluseks võttes
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users