Mida arvata õpetusest, mida edastavad Joel Osteen, T.D. Jakes, Joyce Meyer, Creflo Dollar, Kenneth Copeland, Benny Hinn ja teised? Kui ma neid kuulan, siis mulle tundub, et neil on selline spetsiifiline sõnum edust, tervisest ja rahast. Mulle tundub, et see läheb kristluse tuumast täitsa mööda. Jeesuse ja Pauluse rõhuasetused tunduvad hoopis teised, kui võrrelda nende kuulsate jutlustega!
Page 1 of 1
Eduteoloogia! Mida arvata eduteoloogiast?
#2 Uudistaja_maus_*
Posted 20 November 2010 - 10:06 AM
Täpselt minu mõte! Esiteks, see eduteoloogia paistab mittetöötavat. Teiseks, kui meie maise elu peamine eesmärk on tundma õppida head ja kurja, siis eduteoloogia välistab kõik ebameeldiva kui mittevajaliku.
Posted 31 May 2011 - 06:29 PM
Eduteoloogia...mm
Olen kuulanud neist osasid Kenneth Hagin ja Copeland samuti Creflod ja TT Jakesi.
Esimesi rohkem kui teisi.
Mingi 10aastat ja enam tagasi oli palju edu jutlustajaid, ning paljudel oli fookus paigast. Ning mindi ekstreemsustesse. Nt kui oled vaene/haige siis sa pole Jumalas jne.
Mina usun, et Jumal tahab et me oleksime terved ja rikkad, kuid seda selleks et jõuda teisteni ning kuulutada evangeeliumi.
Esitan küsimuse maus-ile. Kas meie elu eesmärk on õppida tundma head ja kurja? Pigem õppida tundma head- Jumalat.
see selleks.
Samas Jumal tahab et me oleksime rikkad iga hea teo jaoks. Ning samuti et me elaksime õnnistuses. Raha on sellest osa... samuti on tervis sellest osa...head suhted teistega ning perega ning muidugi kõige tähtsam tunda Jeesust.
Samas kõige selle juures tuleb hoida pilk Jumalal ning mitte muutuda ahneks (raha ahnus) Kui sa hakkd elama selleks et raha teenida siis elad mööda. Me elame selleks et teenida Jumalat seda nii sõnas kui teos.
Nüüd tervis on selline teema millel saab alustada tervet uut ristisõda kristlaste vahel
Samas mina usun et Jumal ei saada haigusi (sest ta on tulnud et anda elu ja seda ülirohkesti) sest iga haiguse mõte on tappa (mida kurat teeb?? varastab hävitab tapab)
Kui oled lapsevanem siis sinu soov on et su lapsed oleks terved ja korralikult riides... või mitte?
Mina tahan küll et minu tulevad lapsed saaks olema ilusad ja terved ning samuti ei taha ma hoida midagi tagasi mis mul on, sest ma armastan neid.
Kas meil ei ole mitte Isa taevas?
igatahes.
Vastuseks küsimusele :Mida arvata õpetusest,
Nagu ütles Kenneth E Hagin: Ära lihtsalt usu kõike mis ma räägin, vaata ise Sõnast järgi mis kirjas on! Ja kui ma räägin midagi muud siis usu piiblit !
Kõik õpetus tuleb läbi katsuda ja Piibel on meie mõõdupuu, mitte kogemus või kellegi hea jutt (ka Minu)
Nagu ma ütlesin on ajaloo jooksul eduteoloogiaga pandud ühest kraavist teise kuid on ka neid kes on tee keskel.
Samuti alati ei pea kõigega nõustuma et nõus olla
Olen kuulanud neist osasid Kenneth Hagin ja Copeland samuti Creflod ja TT Jakesi.
Esimesi rohkem kui teisi.
Mingi 10aastat ja enam tagasi oli palju edu jutlustajaid, ning paljudel oli fookus paigast. Ning mindi ekstreemsustesse. Nt kui oled vaene/haige siis sa pole Jumalas jne.
Mina usun, et Jumal tahab et me oleksime terved ja rikkad, kuid seda selleks et jõuda teisteni ning kuulutada evangeeliumi.
Esitan küsimuse maus-ile. Kas meie elu eesmärk on õppida tundma head ja kurja? Pigem õppida tundma head- Jumalat.
see selleks.
Samas Jumal tahab et me oleksime rikkad iga hea teo jaoks. Ning samuti et me elaksime õnnistuses. Raha on sellest osa... samuti on tervis sellest osa...head suhted teistega ning perega ning muidugi kõige tähtsam tunda Jeesust.
Samas kõige selle juures tuleb hoida pilk Jumalal ning mitte muutuda ahneks (raha ahnus) Kui sa hakkd elama selleks et raha teenida siis elad mööda. Me elame selleks et teenida Jumalat seda nii sõnas kui teos.
Nüüd tervis on selline teema millel saab alustada tervet uut ristisõda kristlaste vahel
Samas mina usun et Jumal ei saada haigusi (sest ta on tulnud et anda elu ja seda ülirohkesti) sest iga haiguse mõte on tappa (mida kurat teeb?? varastab hävitab tapab)
Kui oled lapsevanem siis sinu soov on et su lapsed oleks terved ja korralikult riides... või mitte?
Mina tahan küll et minu tulevad lapsed saaks olema ilusad ja terved ning samuti ei taha ma hoida midagi tagasi mis mul on, sest ma armastan neid.
Kas meil ei ole mitte Isa taevas?
igatahes.
Vastuseks küsimusele :Mida arvata õpetusest,
Nagu ütles Kenneth E Hagin: Ära lihtsalt usu kõike mis ma räägin, vaata ise Sõnast järgi mis kirjas on! Ja kui ma räägin midagi muud siis usu piiblit !
Kõik õpetus tuleb läbi katsuda ja Piibel on meie mõõdupuu, mitte kogemus või kellegi hea jutt (ka Minu)
Nagu ma ütlesin on ajaloo jooksul eduteoloogiaga pandud ühest kraavist teise kuid on ka neid kes on tee keskel.
Samuti alati ei pea kõigega nõustuma et nõus olla
Posted 18 June 2011 - 05:47 PM
mikumaster, on 31 May 2011 - 07:29 PM, said:
see selleks.
see selleks.
Esiteks, minu meelest siinne elu Jumala tundma õppimiseks küll väga sobilik paik ei ole. See oleks nagu Austraalias elava inimese tundma õppimine telefoni teel, kusjuures kõnele vastatakse ülimalt harva ning ka siis ei saa sa olla päris kindel, et oled kõigi torust kostuvate häälte hulgast õige ära tundnud. Uues dimensioonis kohtud aga Jumalaga vahetult ning õpid Teda ilmselt mõne hetkega tundma rohkem, kui seda kogu maise elu jooksul teha õnnestus.
Teiseks usun ma, et Jumal korraldas Eedeni aias asjaolud teadlikult nii, et Aadam valiks "hea ja kurja tundmise". Miks siis? Peamiselt nö kasvatuslikul eesmärgil, selleks, et inimene õpiks tundma hea ja kurja olemust, ning selle kogemuse põhjal iial enam ei sooviks mässata, nii nagu seda tegi Lutsifer tõmmates endaga kaasa kolmandiku loodud inglitest.
Eduteoloogia aga välistab maise kannatuse ja valu, mis enamasti on otseselt või kaudselt põhjustatud kurjast, kui ebavajaliku. Kui aga kõik meie praeguses elus toimuks otsekui õlitatult ja me kõnniksime miljonäridena võidust võitu, siis ilmselt ei oleks meil siit ilmast väga palju kogemusi kaasa võtta. Muidugi ei ole kõik nii must-valge ning esineb olukordi ja asju, mida me ka parima tahtmise juures ei mõista, kuid eduteoloogia õpetusena ei ole küll piibli põhimõtetega kooskõlas.
Share this topic:
Page 1 of 1

Help