Kristlik arutelukeskus JutuKaev: suhtlemine . - Kristlik arutelukeskus JutuKaev

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

suhtlemine .

#1 Uudistaja_Laura_*

• Group: Guests

Posted 26 March 2007 - 09:10 AM

mida teie arvate suhtlemisest kristlaste ja mittekristlastega ?
kas üldse teie sõbrad ja klassikaaslased teavad , et te olete kristlased ( kui olete ) ?
ja kas on mingit narrimist vms ?
tulistage biggrin.gif .
0

#2 Uudistaja_Near_*

Posted 26 March 2007 - 04:12 PM

Aga minu klass ei tea veel ,et kristlane olen aga kui küsivad siis vastan jah. Suhtlemisest niipalju ,et mingite joomarite/suitsetajate/süstijatest tuleb hoiduda ,aga kui inimene on normaalsuse piires siis võib. Kes teab järsku on Jumalal sinuga plaan selle inimese suhtes smile.gif.
0

#3 Uudistaja_Vivvu_*

Posted 26 March 2007 - 06:53 PM

Sõpru tuleb valida. Isegi kristlaste seas wink.gif
nagu Piiblis kirjas et kes tarkadega läbi käib saab targaks.
Aga minu meelest pole selles midagi valet, et mittekristlastega suhelda, aga tuleb olla ettevaatlik, et nad halvasti ei mõjuks.
Samas ma arvan, et parim sõber peaks ja saab olla siiski vaid kristlane, sest tema mõistab sind ja sinu südant, armastust Jumala vastu
0

#4 Uudistaja_Benjamin_*

Posted 26 March 2007 - 07:56 PM

Mina isiklikult mittekristlestaga väljaspool kooli ei suhtle, kuid on ka ernadeid
Kuid tõesti .. sõpru peaks valima hoolega
0

#5 Uudistaja_P.-Riin_*

Posted 26 March 2007 - 10:45 PM

Mul teab enam-vähem terve kool sellest, et kristlane olen!

täna ajaloo õps otsis enda raamaturiiulist piibli välja ja näitas klassile.. ja siis ütles, et mul neid kodus 5 veel, ja muide, siis hakkas üle klassi üks hõikamine: "Mul on ka kodus selline! " äge siis. nad võiksid seda siis vahel lugeda ka. rolleyes.gif

Suhtlen ikka tunduvalt rohkem kristlastega, kui mittekristlastega, tglt nende viimastega suhtlen ainult koolis ja musakoolis. nii, et jh.
Parimad sõbrad on ikka kristlased, sest nendega saab alati KÕIGEST rääkida! muah neile! cool.gif
0

#6 Uudistaja_Anna-Stina_*

Posted 26 March 2007 - 11:03 PM

mul pool
kooli teab
et mina kristlane olen.
mind pole veel
ühtegi korda narritud kah...
aga siis ma ükskord läksin
msn-i ja nägin
oma klassivenna pealkirja msn-is ja
see oli selline "KÕVA KIVI"jumala kiitus.
see ehmatas mind
kyll esialgu ära.suht kaua mõtlesin selle peale.
minul on päris palju sõpru kes on mitte kristlased.
siis kui mul neid sõpru ei oleks
siis poleks suvel midagi teha kah ilma nendeta sest ikka
me väga palju suvel noortega kokku ei puutu juu.
laagrites vist jah aga need on alles suve lõpus.
0

#7 Uudistaja_Laura_*

Posted 27 March 2007 - 07:59 AM

ma ise kaa arvan , et sõpru peab vägaväga valima .
sest kunagi , kui ma mittekristlastega suhtlema hakkasin .. siis lasin ma ennast väga palju mõjutada ( halvas mõttes ) .
aga samas , kui me täiega väldime mittekristlaseid .. siis nad vb ei saagi päästetud .. sest peab ju keegi olema , kes neile Jumalast räägib .
mul muidu kh klassis vist kõik teavad , et ma kristlane olen .
sest kunagi alglassides ma võtsin kõik inimesed ette ja rääkisin neile Jumalast biggrin.gif .
eriti mingit narrimist vms ple .
pigem tullakse küsima vms.
vot smile.gif .
0

#8 Uudistaja_Laura_*

Posted 27 March 2007 - 03:51 PM

aa ja siis ma ükskord mingi tegin endale täiega margi täis ( ma teen seda koguaeg , aga nh vahet ple biggrin.gif ) ... mingi et eesti keeles oli meil teema sellest , et kuidas maailm tekkis .
igasugused muistendid ja värki .
ja siis õpetaja võttis väikeste laste piiblilood välja ja luges meile .
ja siis ma mõtlesin , et woohooo , eesti keele õpetaja on äkki kristlane biggrin.gif .
ja võtsin enda piibli kh kotist välja , et õpetaja , õpetaja , mul on kaa xD .
mingi kõik jäid mind vahtima , et MIS ASJA biggrin.gif .
eee . ja siis õpetaja mingi naeratas ja ütles : " noo , aga räägime siis nüüd , kuidas PÄRISELT maailm tekkis . "
blabla . oli suur pauk ja siis tekkis Maa ja ahvid ja inimesed or smth .
votnii biggrin.gif . ja ajaloo õpetajaga on mul kaa mingi hull teema .. see ahvide asi ja värki .
kuidas teil üldse koolis läheb tongue.gif ?
0

#9 Uudistaja_zorroh_*

Posted 03 April 2007 - 02:57 AM

ma ei tea, et keegi minu tutvus ja sõprusringkonnas ei teaks minu usklikusest midagi. ja kuna ma kunagi olin paras kaak ja nyyd enam mitte, siis uudis sellest minu endiste sõprade ja tuttavate seas on levinud päris kiiresti.. ja ma pole pidanud ka ise vaeva nägema alati, et teada anda minu uutest elu väärtustest.. igatahes alati, kui ma mõne endise sõbra-tuttavaga juhtun kokku, siis nad teavad juba, et ma olen kristlane ning neile ei ole üllatuseks, kui ma ka räägin usu asjadest või usuasjdest lähtuvalt. teine lugu on muidugi uute tutvustega, mis ka ikka aega ajalt tekivad.. näiteks arstil käies, trennis või hääletajaid peale võttes jne kohe ma ei hakka esimese lausena ütlema, et ma olen kristlane.. suhtlen ja vaatan kuidas suhtlus läheb ning tavaliselt läheb see väga loomulikult, et ma saan tunnistada ja öelda midagi, mida Jeesus on selle uue tuttava eest teinud. hääletajate pealevõtmisega on teine lugu, nemad astuvad minu privaattsooni, mis on siis minu auto ja seega seal ma kasutan seda mulle antud õigust ära ja räägin üsna otse tavaliselt, mis ma maailma ja usuasjadest arvan ning soovitan kaasreisijal mõelda Looja peale ning teha parim valik oma elus, so korrastada oma suhe Jumalaga.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users