Kristlik arutelukeskus JutuKaev: Mäsu pronkssõduri ümber - Kristlik arutelukeskus JutuKaev

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Mäsu pronkssõduri ümber

#1 Uudistaja_karl rebane_*

• Group: Guests

Posted 29 April 2007 - 12:33 PM

Nagu kõik teavad toimub hetkel Tallinnas ilge mäss selle pronkssõduri ümber . Nojaaah...
Päris jama lugu jah ? A sellega seoses tekkis mul mõte ,et kui need venelased niiiii väga tahavad seda pronkssõdurit, siis tassigu see Venemaale ! biggrin.gif Mis te asjast arvate ?
0

#2 Uudistaja_Benjamin_*

Posted 29 April 2007 - 12:50 PM

Mina arvan, et asi pole üldse enam pronkssõduris.

Kuigi jahh.. sellest sai asi alguse, kuid nüüd on asi pronks sõdurist väga kaugel.
0

#3 Uudistaja_Anna-Stina_*

Posted 29 April 2007 - 01:10 PM

Asi on selles et seda pronkssõdurit on sinna väga raske viia/tassida.Ikkagist see
sõdur on hauatähis neile kes langesid vabadussõjas vms.
Ja siis peaks need inimesed kaa sinna toimetama.Venelastele on see suur püha sellepärast
nad ei tahagi et pronkssõdurit ära ei viidaks.Aga see mäss mis nüüd peaaegu tervel eestimaal
on käimas on lihtsalt sellepärast et venelased tahavad näidata oma võimu
üle eestlaste võimust.Aga loodan et see asi laheneb varsti.Vähemalt on hea seegi et Euroopa
Liit toetab Eestit!Kuigi Vabariigi Valitsus hoiatas et need venelased võivad tulla
Lõuna-Eestisse ja juba tartus laamendavadki siis on olukord märgatavalt paranenud sellega
mis toimus Tallinnas.Loodame et Venemaa ei saada Eestisse TUUMAPOMMI!!!Delfis kirjutas
et venemaa lubas saata tuumapommi meile kaela.Ja ähvardasid katkestada Eestiga
gaasi lepingu vms ja lubas panna kinni piirid.Et siin tuleb aind loota et venemaa poliitikud ja
vene rahvus rahuneks maha ja klaariksid asja Eestiga ära.
0

#4 Uudistaja_Benjamin_*

Posted 29 April 2007 - 01:17 PM

Kui nad oma tuumapommi siia maandavad siis nad lasevad ennast kaa poolenisti õhku biggrin.gif
0

#5 Uudistaja_Anna-Stina_*

Posted 29 April 2007 - 03:50 PM

Ei no seda ka jah.
ja kui nad panevad piirid kinni siis venemaa ei saa enam euroopasse ju tulla..
siis nad on omadega lõksus!Kui nad nii väga tahavad seal istuda siis las panevad
Piirid kinni.Nad sulgevad ise selle akna euroopasse.Ise teavad mida teevad.
Aga las annavad siis Peipsi järve ka meile tagasi mis praegu venemaa käes on poolenisti.
0

#6 Uudistaja_Anna-Stina_*

Posted 29 April 2007 - 03:52 PM

Reedel oli mul essa tund ajalugu ja siis tunni keskel klassivend tegi akna
lahti ja kisas"Kolmas maailmasõda".Aga seda ta ju on!või mis?
0

#7 Uudistaja_kristiine_*

Posted 29 April 2007 - 05:09 PM

Ma ei saa aru nagu et miks noored seal üldse on ise nad ei tea sellest pronks sõdurist mitte midagi.On seal et juua ja laaberdada ringi ,saaks siis aru kui vanad inimesed lähseks sinna aga praegult on seal ikkagist enamus noored aga jh mis neil ikka paremat oleks teha....ma ei kujuta ette nagu nüüd sai umbes 1000 inimest venamaal eestisse ma ei tea mis siis toimuma hakkab veel kui need Tallinna jõuavad....ei kujuta ettegi, võiks tegelt seee juba kõik läbi olla.
0

#8 Uudistaja_Laura_*

Posted 29 April 2007 - 06:44 PM

tglt kuskile foorumisse kirjutas jh keegi venelane , et asi ple tglt üldse pronkssõduris ..
see on tglt nagu täiega kurb , et niiviiisi on :\ .
sest tglt nad on kõik meie vaimse õed , vennad ja värki .
L
0

#9 Uudistaja_karl rebane_*

Posted 29 April 2007 - 07:20 PM

jah ! seda on tõesti raske venemaale viia ,aga ikkagi see märk on ju venelatele kes langesid mitte eestlastele !? või kuidas ?
saaks veel aru kui see eestlastele oleks aga venelastele eestis sammas ...??? see oleks sama hea kui venemaal oleks sammas neile eestlastele kes vabadussõjas langesid ! blink.gif
0

#10 Uudistaja_Anna-Stina_*

Posted 29 April 2007 - 07:51 PM

Hahh siin pole veel nii pea midagi loota sest kes reporter+ -ssi nägid,nägid vast kahe
venelase kommentaari.Need venelased olid just vabastatud kinnivõetutest ja
ütlesid et 1.mail ja 9.mail tuleb selline mäss mida pole veel nähtud.
et venemaalt tuleb palju noori,rohkem kui siin eestis kokku politseid on ja siis
peksavad selle politsei laiali ja mida iganes veel!!
See on täitsa õudne.Sõber kes oli kaa selle mässu ajal tallinnas oli saanud metalltoruga
vastu pead venelase käest lambist.Aga hea on see et need alkopoed ära keelati natukeseks ajaks
sest enamus inimesi kes seal mässus osalesid olid joobes tüübid.piirid võiks ajutiseks
kinni panna et venelased ei saaks siia eestisse tulla..
ja olekski asi korras naq norras.
0

#11 Uudistaja_Anna-Stina_*

Posted 29 April 2007 - 09:27 PM

See on Eesti mõnitamine põletades Eesti lippu ja
Sodides sellele haakriste ja sõimulauseid!
http://tuvasta.politsei.ee/0427000000_0120.html
0

#12 Uudistaja_vibutibu_*

Posted 29 April 2007 - 09:56 PM

Pigem sai kõik see jama alguse hoopis Lihulas ja sealse monumendi teisaldamisega mõned aastad tagasi ja küll leitakse varsti uus asi mille pärast protestida ja mässu tõsta. Hetkel käimas venemaal ka uue riiguduuma ja presidendi valimised, paljudel vaja oma reitingut tõsta ja ei imesta kui see mäss ja laamendamine sealt organiseeritud.
Keegi siin oli Tartut maininud, et seal ka möll, kahjuks sul vale info, oli üks pisike kaklus jah aga ei midagi erilist.
Nii et püsigem rahulikud ja kodudes, ei ole mõtet nina välja pista, eriti 1 ja 9 mai, millal on kindlasti jama aga kui suur ei oska öelda, minu usaldusväärse allika andmetel ei tohiks erilisi probleeme tulla aga never now.
0

#13 Uudistaja_GoingUpAngel_*

Post icon  Posted 30 April 2007 - 09:18 AM

Klge ma ei usu et nad tuumapommi saadaks siia,esiteks: nad laseks ennast poolenisti õhku teiseks:ma arvan et nad ei hakkaks nii väiksele alale saatma tuumapommi biggrin.gif
Loodame et mingit Kolmandat maailmasõda ei tule:P
0

#14 Uudistaja_Anna-Stina_*

Posted 30 April 2007 - 03:06 PM

Kuulge...Mu isale naq öösel hellati ja kutsuti teda
Tartusse lisapolitseiks ja see kaitseliidust inimene ütles et vene
inimesed on Tallinnast Tartusse läind ja seal kaa mingid väiksed rahvamassid vms..
aga sel pole enam tähtsust.
Ja Delfis kirjutas et venemaa ähvardab tuumapommi saata..aga seda nad kindlasti ei tee
Aga teq venelased on väga sõbralikud inimesed.
0

#15 Uudistaja_P.-Riin_*

Posted 30 April 2007 - 03:51 PM

TSITAAT(Anna-Stina @ Apr 30 2007, 13:06:57) <{POST_SNAPBACK}>
Aga teq venelased on väga sõbralikud inimesed.

nii palju siis, et kui mina venemaal olin 27.-29. aprillil, siis keegi kallale küll ei tulnud jh.
ja seda ka, et hostelis vaatasin telkust, et venkud tahavad kõik eesti tooted venemaalt maha võtta vms, kui ma õigesti aru sain.
0

#16 Uudistaja_Anna-Stina_*

Posted 30 April 2007 - 10:20 PM

Hah kui mu klass venemaal käis siis see ei olnud just
kõige parem hotell!!Nh kui oleks paar inimest ühele voodile peale hüppanud
oleks voodi kokku kukkunud siis krohvi lendas kui keegi ust kinni pani jne..
Aga moskva on kyll ilus linn.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users