Rasked haigused lootestaadiumis - abort?
#1 Uudistaja_zorroh_*
Posted 13 May 2007 - 02:58 PM
---
Olen geenitehnoloogia üliõpilane ja puutunud kokku aastate jooksul ka paljude erinevate geneetiliste haigustega. Ma olen ise kristlane juba enne oma sündimist (vanaema lasi mind õnnistada kirikus, kui olin alles ema kõhus) ning üldiselt olen abordi vastu. Samas seoses oma erialaga põrkuvad mu kaks maailma - üks on abordi vastu ja samas mingi osa poolt. Poolt ainult sellel juhul, kui pole muud võimalust. Järjest rohkem on Eestis levima hakanud Edwardsi sündroom ning Patau sündroom veidi vähem (need on sageduselt järgmised kromosoomihaigused peale Downi tõve). Need haigused on seotud raskete hulgiväärarengutega ja sellised lapsed ei ela reeglina kauem kui mõned kuud. Kuna seda on võimalik tuvastada ka juba lootestaadiumis, siis tekibki küsimus, et miks peaksid vanemad need 9 kuud last ootama, kui 99% tõenäosusega sureb beebi peale sündi üsna varsti (tavaliselt päevade küsimus)? Kas on siis õiglane lasta beebil oma ainsad elupäevad voolikute küljes veeta (väärarengute tõttu on aparatuuriga ühendamisega ka alati probleeme) ja lisaks vanemate kannatused raseduse ajal ning hiljem oma last sellises olukorras näha? Ma ei tea, kas see on õige või mitte, kuid mulle tundub, et sellisel juhul võib isegi abordi poolt olla. Sooviksingi teada Teie arvamust!
#2 Uudistaja_mikumaster_*
Posted 17 August 2007 - 06:12 PM
Mina kummardan Jehova El Shadaid, Jehova Raphat, Jehova Elyoni ! Kas Jumal on kõikvõimas või mitte?
Mina ütlen et Jumal saab teha terveks igast haigusest.
Abort on mõrv. Mõrvaks sa võid tuua ükskõik mis põhjuse kuid selle tulemus on sama- süütu inimene sureb ja sina oled selle eest vastutav, kui mitte inimsete siis Jumala ees!
Me ei tohi anda järgi sellele mis Jumal ütleb: ÄRA TAPA !
isegi siis kui see meile õige tundub.
Kuidas me saame Jumalat teenida ja armastada kui me ei täida ta käske ja hävitame temale kõige kallimaid?
ABORT=MÕRV=PATT=SURM
tehes aborti tapame, mis on patt ja mille palk on surm !
#3 Uudistaja_mikumaster_*
Posted 29 August 2007 - 02:16 PM
kuid ma jään siiski oma arvamuse juurde et minu Jumal on koikvoimas ! !
kui Jeesus käis ringi siis ta tervendas koik kes tulid et saada terveks
me ei oska kindlalt oelda kuid ma olen suht kindel et ka nende seas oli inimesi kes olid puudega
kuid siiski mina ytlen et Jumal on ennast ilmutanud kui Jehova Rapha- Isand meie ravija ei ole kuskil kirjas et
ta teeb aninult need ja need asjad terveks vaid Jeesus tahab tervendada koiki ja ta on selleks voimeline!
ja kui on probleem abordis siis see on morv vabanda seda kuidas tahad.
meil pole oigust otsustada teiste elu yle !
Jumal on seesama eile, täna ja igavesti ja Tema sona on igavene ! Kui Jumal ytleb et ta on El Shaddai koikvoimas Jumal siis seda ta ka on
ja kui keegi tahab vaielda siis vaielgu Jumalaga, sest see pole minu väljamoeldis, samuti Ta on Rapha ravija ja see on samuti Tema oeldud.
Andke andeks kui keegi solvus sellest mis ma ytlesin kuid see ei ole minu väljamoeldis
Ma ei tea miks sellised asjad juhtuvad (puuetega lapsed jne) kuid ma tean et see pole Jumala plaan ja et Ta tahab neid terveks teha
ja meile on antud meelevald ja meid on saadetud panema haigetele ( siin pole oeldud millistele haigetele) käed peale ja Jumal lubab et nad saavad terveks
kui sa seda ei usu siis mida sa usud?
see selleks!
minu point on: Jumal on koikvoimas ja ravija, ning abort on morv. vaata ja vota seda kuidas tahad
aga meil pole oigust otsustada teiste elude yle. me saame palvetada
Ja Jumal on hea
#4 Uudistaja_mikumaster_*
Posted 30 August 2007 - 02:46 PM
Jumal loi meid oma sarnaseks ! Puue on tegelikult patuge seotud küll
mina ei usu et Jumal annaks kellgile puude kui karistuse Jumal on hea Jumal ja
ta andis oma poja et ta sureks meie pattude eest ja kannaks haigused ja tõved ristil.
kui lugeda Apostlite tegudest 3 peatükist siis näed kuidas Jumal tegi terveks puudega inimese kes oli sünnist saatik
jalutu. samuti me oleme palvetanud inimese eest kellel oli raske nägemis puue ja ta sai terveks, samuti mehe eest kes ei kuulnud juba sünnist saati ja
Jumal tegi ta terveks.
ma olen puutunud kokku puuetega inimestega, eriti lastega lastekodudes. Samuti ma sai tuttavaks siin rootsis yhe mehega kes samuti on puudega.
seega on mul kokkupuutumist küll. võib olla et mitte nonda palju kui monel teisel kuid siiski.
kuid see mida mina või sina või keegi kolmas arvab sellest asjast see ei muuda Jumala sõna mis on
igavene!
aga mida täpselt siis Jumal ytleb: Jesaja 53:3-5
3Ta oli põlatud ja inimeste poolt hüljatud,
valude mees ja haigustega tuttav,
niisugune, kelle pealt silmad ära pööratakse:
ta oli põlatud ja me ei hoolinud temast.
4Ent tõeliselt
võttis ta enese peale meie haigused
ja kandis meie valusid.
Meie aga pidasime teda vigaseks,
Jumalast nuhelduks ja vaevatuks.
5Ent teda haavati meie üleastumiste pärast,
löödi meie süütegude tõttu.
Karistus oli tema peal, et meil oleks rahu,
ja tema vermete läbi on meile tervis tulnud
Lk 5:17 Ja Isanda vägi oli Jeesuse peal haigete tervendamiseks
Lk 6:18-19 nad olid tulnud teda kuulama ja saama paranemist oma haigustest
ja terveks said ka need keda rüvedad vainud piinasid.
Ja IGAÜKS rahvast püüdis teda puudutada sest temast läks vägi välja ja PARANDAS KÕIK
Mat. 8:16 aga õhtu jõudes toodi Jeesuse juurde palju kurjadest vaimudest vaevatuid, ja ta ajas neist vaimud välja sõnaga
ning tervendas KÕIK haiged
Joh 10:10 varas ei ole tulnud muu pärast kui varastama ja tapma ja hukkama.
Mina olen tulnud et teil oleks elu, ja oleks seda ülirohkesti
Ap 10:38 kuidas Jeesus Naatsaretist, keda Jumal oli võidnud Püha Vaimu ja väega, käis mööda maad head tehes ja parandades
kõiki kuradi poolt rõhutuid, sest Jumal oli temaga.
Inimese sõnad on kaduvad kuid Jumala sõna on püsiv ja tõde !
ma ei taha vaielda eks.
kuid ma ei saa eirata seda mis Jumal oma sõnas ütleb. Ma ei tea miks alati kõik ei saa terveks
kuid ma tean et see on Jumala tahe et me oleksime terved.
Mina ei tea kõiki tagamaid kuid Jumal teab. Mina saan ainult uskuda ja palvetada.
Ja ma ususn et imed juhtuvad..ma tean et need juhtuvad !
Jumal on hea Jumal ja armastav Jumal ja ta tahab meile head, tervist, rikkust jne
miks meil seda alati ei ole on patu pärast aadam, ja koos temaga ka kogu maailm, langes pattu.
kuid Jumal on valmis tegema ja ta tahab teha seda korda
Jumal on igavene Jumal ja ta ei muutu !
#5 Uudistaja_Benjamin_*
Posted 30 August 2007 - 02:59 PM
et kui oleme pattu teinud (mida me kõik oleme teinud ) et siis sünnivad puudega lapsed ?
#6 Uudistaja_mikumaster_*
Posted 30 August 2007 - 04:17 PM
patu läbi tuli maailma haigus ja surm. kui aadam poleks pattu teinud oleks koik olnud ok
nii kaugele tuleb tagasi vaadata.
seega ühe mehe patu läbi tuli surm maailma. sellest hetkes hakkas kõik langema.
samuti me peame teadma et patul on tagajärjed. kas pole mitte et kui ema on narkomaan siis võib loode saada vaiga ja sündida
puudega laps.
kuid Jumal on siiski vägev tervendama !
Jumal on hea ja tema heldus kestab igavesti !
on ju nii bennu
#7 Uudistaja_Benjamin_*
Posted 30 August 2007 - 05:56 PM
kuid siiski Jumal on armuline ja anna andeks kui me oma patte tunnistame .. seda tuleks ka meeles pidada !
#8 Uudistaja_mikumaster_*
Posted 30 August 2007 - 06:06 PM
ma ei ole inimene kes oleks pädev sellel teemal arutama kas puue on haigus. ma lugesin just ennist, et end harida sellel teemal natukenegi, et tihti puuet tekitavad
haigused. see selleks
ma siiski ytlen et Jumal ei taha et keegi oleks haige ega kannataks!
kui vaatad Piiblis neid keda Jeesus tervendas ega kõik ka haiged polnud
pime olemine ei peaks ka haigus olema kuid Jeesus tegi nad terveks!
ja ta saatis meid välja et me teeksime sama mis tema! ja meil on see vägi
mis Jeesusel. ja ta ise ytles et me teeme samu ajsu ja veel suuremaid kui Tema
see jääb minu viimakseks postituseks siin teemal sest hetkel mulle tundub et see ei vii kuhugi
"ma jään oma seisukohale: Abort on mõrv ja Jumal saab ja tahab teha terveks kõik kes haiged ja kuradi poolt vaevatud!
Arvan, et mingitpidi võib puue olla Jumala tahtmine, kuigi mitte karistus patu eest, vaid pigem tervenduseks kellelegi, millelegi :
Tema vermete läbi on meile tervis tulnud...
Kas ehk mitte ka selliselt mõistetav?"
sellest ma ei saanud nagu aru et mis sa õelda tahtsid sellega. sorry
Jumal tahab et me oleksime terved ja tugevad nagu meid loodi. Inimene on loodud elama igavesti kuid patuga see asi
muutus.
selle narko asjas suhtes on asi nii et see oli lihtsalt näide kuidas pat otseselt võib mõjutada.
vott nii on lood
Jumal on hea Jumal ja ta hoolib meist. Kui ma hoolin kellestgi, näiteks vennas bennust, siis ma ei tee talle halba või et tee ta olemist raskeks
või midagi sellist vaid ma aitan teda ja toetan ning tahan et tal läheks hästi. Ela hästi bennu !
sama on Jumalaga Jumal ei saada oma armsaile halbu asju. Kurat on meie vaenlane.
Aga kui me alistume Jumalale ja seisame vastu kuradile siis ta põgeneb meie eest !
on nii
ma siin lugesin neid postitusi ja vaatan et asi kisub offtopicuks minema ära. nii et olge tublid
ja teenige El Shaddaid ! Jumalat kes on kõikvõimas !
sorry kui keegi läks maru täis see on see mida mina arvan ja millest ma ei tagane
abort=mõrv Jumal- kõikvõimas ja meie tervendaja ja palju muud head.
#9 Uudistaja_raincat_*
Posted 03 May 2008 - 10:09 PM
Kui naine on abordi vastu, siis võib ju lapseke paar kuud seda ilmavalgust näha. Eks see raske ole mõlemale poolele, kuid seda on ka abort.
Usun küll, et Jumal on kõikvõimas ja võib viga parandada, kuid pole seda oma silmaga näind (loodan, et saan näha). Eks elu ja päevade arv ole Jumala suveräänne otsus ja seetõttu kõik ei jäägi siia paika nimega maa kauaks püsima. Jumal annab, Jumal võtab.
Muidugi, kui sul tuleb tööalaselt neid naisi nõustada, kellel selline probleem on, siis on juba asi keeruline. Ma ei kujuta ausalt öeldes isegi ette, mis teeksin, kui sellises olukorras oleksin. Eks siin tuleb lasta naisel otsustada ja abordi soovil ei maksaks neid pika puuga hukka mõistma hakata. Väike palve on vast parim, mida teha saaksid.
#10 Uudistaja_max_*
Posted 10 October 2008 - 10:57 AM
#11 Uudistaja_sorel_*
Posted 12 October 2008 - 10:36 PM
just.
kummardan.
Posted 15 April 2012 - 09:01 PM

Help