Kristlik arutelukeskus JutuKaev: Kuidas viia usku mittekristlasteni? - Kristlik arutelukeskus JutuKaev

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Kuidas viia usku mittekristlasteni? arutelu

#1 Uudistaja_caramel_*

• Group: Guests

Posted 06 December 2008 - 02:03 PM

Nonii, mõtlesin ,et võiks siis siin jutud käima ajada.
Arutaks vähe seda, kuidas näiteks noortetööga, noorte abil, saaks kutsuda mittekristlasi kirikusse kõige efektiivsemalt. Mis te arvate. peab selleks olema mingi suur üritus..või hoopis kodugruppi keegi kutsuda...või peaks linnas evangeeliumi kuulutama..või koolides käima......või hoopis lastekodudes käima lapsi aitamas, nendega mängimas...ja rääkida jumalast, kes neid väga-väga armastab.

Kas keegi on oma sõbra või kellegi usuni viinud, kuidas?

Mina olen. Minu vana klassiõde, kutsusin ta ülistus-palve õhtule ning ta sai samal õhtul päästetud. Jumal teeb imelist tööd!
Tegelikult oli sel tüdrukul juba ammu midagi hinges ja palju küsimusi samuti. tol õhtul sai ta kõik õiged vastused ja rahu südamesse.
0

#2 Uudistaja_zorroh_*

Posted 11 December 2008 - 11:04 AM

ma usun, et kuna usualustaja on Jumal, siis saab seda teha palvetades ja ise uskudes, armastades ja lootes Jumala peale:) tuleb olla siiras ja otsida võimalusi ning neid kasutada ja mitte karta.. ja kui enne on palvetatud tegevuse üle, siis on ka rahu ja julgus smile.gif

ma arvan, et kuna inimesed on erinevad, siis on ka lähenemisviisid erinevad.. kuid ennekõige on siiski see, et miks ma seda teen? kui motiiviks on see, et ma olen kogenud midagi väga imelist, mida tahan ka teistega jagada, siis on ka kordaminekut smile.gif kui tegu on aga kohustusega, et kuskile linnuke kirja saada, siis nagu eriti mõttet ennem midagi teha, kui fookus on paigas ja süda Jeesuse kastetud, kus on palju ruumi armastusele, kaasatundmisele, rõõmule ja jagamise soovile.

ma usun, et tuleb erinevaid viise kasutada. nii üritusi, suurüritusi, kontserte, kodugruppe, väljasõite, laagreid, ühiseid kohvikuskäike, personaalseid vestluseid ja kõike muud taolist toredat smile.gif ja selle kõige juures peab mul olema isiklik osadus ja Jumala armastussuhe Jeesusega. ja kindlasti, kui rääkida kellegi isiku usule toomisest, on vaja seda isiklikku kontakti inimesega, et kui tal on kysida, siis oleks kellelt vastuseid või juhendusi saada või kellega palvetada smile.gif

sellised mõtted siis minu poolt
0

#3 Uudistaja_caramel_*

Posted 11 December 2008 - 11:10 PM

Tänu Helari vastuse eest, väga head mõttet.
Olen sinuga poolt, et sõprade/tuttavate esmaseks kontaktiks Jumalaga on palju võimalusi. Inimesed on erinevad, mõni saab ju päeva pealt päästetud ja elu radikaalselt muudetud, mõni aga vajab pikemat seedimist ja läbikatsumist.
Seega sobivadki erinevad üritused ja tegevused erinevatele inimestele.

Arvan veel seda kaa, et enamikel inimestel on kristlasest mingi väga vale ettekujutus. Saaks selle kuidagi kummutatud. Nagu minu õdegiarvas, et kristlased on väga imelikud....aga nüüd..tulb pühapäeval kirkusse ja tema huvi usu vastu on kõvasti kasvanud ja seda vaid tänu ühele õhtule kirkus ja ülistuse seltsis.

Arvan, et keskne tee abistamaks teisi Jumala juurde saamisel on see, et kutsume nad ülistusõhtule. Nagu tänu noorteõhtulgi räägiti, et seal kus ülistajad teevad seda südamest ja Jumalale, siis tuleb ka Jumal ise kohale. Ja kui need, kes pole usus, seda näevad ja ka ise Issanda kutset tunnevad, siis ongi korras. Ja näha teisi kas Jumala ees murdumas või siiralt kiites ja ülistades on ka mõtlema panev...sellesmõttes, et selle taga peab ju midagi olema, kui keegi rõõmsalt hõisates kedagi tänab armastuse, hoolitsus ja palju muu hea eest. Ja neid kedagi on veel mitu, seega on efekt mitmekordne

niipalju minu mõtteid veel juurde;)
0

#4 Uudistaja_A.H._*

Posted 25 June 2010 - 12:18 PM

Et hiljuti kuulsin,natukene, raadiosaadet kus räägiti kägudest .
Sain üldjoontes nii aru,et kuhu on käotibu munetud seal hakkab käotibu teistest tibudest paremini kohanema ja lükkab teised tibud pesast välja.
Et millised omadused on käotibul:
sööb palju (ressursid)
nähtavam(suurem) aktiivsem(tugevam)
lükkab teisi tibusi pesast välja(;ja tibud langevad alla;)
Aga katsuge mu järgnev jutt läbi!:Miks on inimesi kes on kogudustest lahkunud ?
Lihtne oleks ütelda ,et :kibestus ,andis patule järele(sorry,kes on siin patuta?)
Et kas võib olla nii,et kogudustesse on kogunenud inimeste rühmad kes käituvad nagu käotibud(suured, tugevad ja aktiivsed aga teistele tibudele ruumi ei jäta vaid aitavad nende alla kukkumisele kaasa)?
Et kuidas selline jutt teemaga sobitub?Aga kuhu siis inimesi kutsuda?
0

#5 User is offline   Fridtjof 

• Newbie
  • Pip
  • Group: Members

Posted 15 April 2012 - 05:31 PM

Ilmselt isikliku eluga, oma olemuse, käitumise, mõtlemisega, tegudega, väljaöelduga - ühesõnaga normaale kristlasele kohase eluga saab inimestele silma hakata. Õiget hetke tabades, aga teema jutuks teha.
Ise ma neid nö tänavaevangelisi stiilis üritusi ei poolda.
0

Share this topic:

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users